۱-۱٫ مدیریت سرمایه در گردش
مدیریت سرمایه در گردش عبارتست از مدیریت منابع و مصارف کوتاهمدت شرکت. دارایی هایجاری و بدهی هایجاری معمولا از محل فروشهای کنونی و پیشبینی شده تامین میشوند. این منابع و مصارف (کوتاه مدت) از اجزای اصلی تشکیل دهنده آن هستند. بهعلاوه مدیران مالی میزان ورود سرمایه گذاری در هر یک از این اقلام و رسانیدن آن ها به سطح مطلوب ومورد نظر را تعیین می کنند و در عین حال، مقدار وجه مورد نیاز برای تهیه و تامینمالی دارایی های جاری و منابع تامین کننده این وجوه را مشخص میسازند. (تروئل و سولانو، ۲۰۰۶،ص۶)[۱]
تصمیمات مربوط به تامین مالی بلندمدت لازم برای پشتیبانی مالی از دارایی های جاری واحد انتفاعی را در برمیگیرد.و آن بخش از دارایی هایجاری است که بر بدهی هایجاری فزونی دارد و از طریق استقراض بلندمدت و حقوق صاحبان سهام پشتیبانی مالی شده است.هر واحد انتفاعی که نسبت جاری بیش از یک دارد،سرمایه در گردش مثبت دارد. برای سطح معینی از بدهی هایجاری، هر چه آن در واحد انتفاعی بیشتر باشد نسبت جاری بالاتری خواهدداشت.قراردادهای وامهای بلندمدت شامل مواردی ناظر بر نگهداری مبلغ معینی از آن می باشد. (جهانخانی و همکاران ،۱۳۸۶،ص۵)
به طور کلی مدیریت سرمایه در گردش بیشتر به مدیریت دارایی هایجـاری اشاره دارد کــــه درگیر دو فرایند است:
۱- پیش بینی وجه نقد مورد نیاز
تغییر در میزان عملیات شرکت میتواند تاثیر سریعی بر سطح سرمایه در گردش مورد نیاز بگذارد. برای مثال اگر قیمت مواد خام افزایش یابد، وجه نقد بیشتری برای خرید مواد اولیه لازم است، در چنین شرایطی حتی اگر شرکت بتواند قیمت فروش کالای تولیدی خود را افزایش دهد،نیاز بیشتری برای پشتیبانی فروش خواهد بود. یک مدیر آگاه و هوشیار فعالیتهایعملیاتی را تحت نظر داشته و بر اساس آن سطح مورد نیاز برای دورههای آتی را برآورد میکند.
۲- تامین وجوه
زمانی که وجوه مورد نیاز پیش بینی شد، مدیر مالی باید آن را از بهترین منابع و با کمترین هزینه برای دوره مالی مورد نظر تامین کند.
برای مدیریت سرمایه در گردش کارا و موثر در یک شرکت، پیش بینی و تامین وجه مورد نیاز شرکت یک هدف است. به طور کلی، آن بدین معنی است که وجوهنقد، حسابهایدریافتنی و موجودیکالا در سطحی حفظ شوند که بتوانند برای پرداخت صورت حسابهای کوتاهمدت و تعهدات جاری شرکت مناسب و کافی باشند.( همان منبع ،۱۳۸۶،ص۶)
۱-۲٫ اهمیت مدیریت سرمایه در گردش
مدیریت سرمایه در گردش شامل جنبه های مختلفی است که آن را موضوع مهمی برای مطالعه میسازد.برخی از جنبه ها به شرح زیر است:
۱- زمان صرف شده در ارتباط با مدیریت سرمایه در گردش
مطالعات نشان میدهد که بیشتر وقت مدیریت مالی صرف عملیات داخلی روزانه شرکت می شود. عملیاتی که به سادگی تحت عنوان “مدیریت سرمایه در گردش” میگنجد. از آنجا که زمان زیادی صرف عملیات آن می شود مطالعه کامل موضوع درطول دوره های مدیریت مالی صحیح به نظر میرسد.
[۱]-Teruel&Salano
متن فوق تکه ای از این پایان نامه بود
برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:
لینک بالا اشتباه است
:: بازدید از این مطلب : 466
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0